Akupunktur kan mindske ar

Alle får skrammer og sår gennem et langt liv. Når såret er lægt, er arret der stadig – og somme tider giver det store problemer.

Har du et ar på kroppen, du kan mærke som en forhøjning?
Har du et ar der forhindrer dig i at gå og stå helt oprejst?
Har du et ar der trækker i underhuden?

Heldigvis kan akupunktur hjælpe dig, så arret skæmmer mindre, og huden igen bliver blød og fleksibel.

Arvæv kan opstå efter skade eller operation – selv når operationen er vellykket.

Det er selvfølgelig ærgerligt at få et skæmmende ar. Men problemet er ikke kun kosmetisk. Arvæv kan medføre følelsesløshed eller irritation i huden. I værste fald kan der opstå større helbredsproblemer, som f.eks. forringet immunforsvar, smerter, gener og nedsat bevægelighed.

Derfor får du ar

Efter en skade kan huden heles på to måder, nemlig ved enten regeneration eller bindevævsheling. Hvis huden regenererer, vil den både føles og se ud som før. Men hvis der derimod sker en bindevævsheling, opstår der arvæv.

Huden regenererer bedst hos fostre og småbørn. Voksen hud kan nemlig kun regenerere ved helt overfladiske skrammer i overhuden, ved knoglebrud samt ved mindre sår inde i munden. Derfor er det næsten umuligt for voksne at undgå ar, selv efter mindre skader.

Arvæv kan svække immunforsvaret

Arvævet kan forringe immunforsvaret, og det skyldes en nedsat gennemstrømning af væske i vævet.

I normal hud er der god gennemstrømning af væske gennem blodkar og lymfekar. Men i arvævet er gennemstrømningen ikke lige så høj. Derfor fungerer tilførsel af næringsstoffer – og bortskafning af affaldsstoffer – ikke så effektivt i arvæv som i sund hud. Det kan forringe kroppens immunforsvar. 

Sådan foregår akupunktur mod arvæv

Arvævet behandles med lokal akupunktur. 
Nålebehandlingen løsner og stimulerer huden, så gennemstrømningen i bindevævet forbedres. Nålene sidder i huden i 5-10 minutter. Det gør ikke ondt. Men huden kan selvfølgelig godt prikke og summe lidt efter behandlingen.  

Succeshistorier