Hvordan føles iskiassmerter?

  • Har du smerter som mærkes som meget dybe, nærmest borende smerter, eller som mere stærke og elektrisk jagende smerter?
  • Oplever du en sovende fornemmelse, manglende følelse i benet og enten en kulde- eller varmefornemmelse?
  • Har du et behov for at bevæge dig og kan du have svært ved at finde ro om natten?

 

Hvis du kan nikke genkendende til et eller flere af disse spørgsmål, kan det meget vel være iskiassmerter du mærker.

Iskias er en fællesbetegnelse for en smerteoplevelse som typisk sidder i lænden eller balden, og som stråler ned i et eller begge ben. Det kan være et altopslidende smertehelvede. Nogle gange er det kun i lænden der er smerter, andre gange ligger smerten mere foran på låret og helt ned til foden.

Hvordan får man iskiassmerter?

Da det er svært at adskille gængse iskiassmerter fra “normalt” ondt i lænden, vides det i dag ikke præcist, hvor mange mennesker der dagligt har ondt i balden grundet en iskiasnerve i klemme.

Fællesnævneren er at det er svært at udføre almindelige dagligdags-aktiviteter, såsom at være på arbejde eller gå en tur. For nogle kan især det at sidde ned ofte føles som en yderst provokerende aktivitet for smerterne. For andre er det nærmest umuligt at stå op i mere end få minutter. Her viser dine smerter os hvor du har udfordringen i din nedre ryg.

Hvis du har disse smerter, er akupunktur et godt valg for dig.

Akupunkturbehandling mod iskiassmerter

Akupunktur er særligt effektiv mod iskiassmerter. Uanset om dine smerter er akutte eller har stået på over flere måneder, kan akupunkturbehandling være med til at lindre for til sidst at få det til at forsvinde.

Akupunktur er kendt for at være særligt godt til afspænding af muskler. Hvis smerter fra iskias er muskulært betingede, kan problemet afhjælpes med ganske få akupunkturbehandlinger.

Hvor mange behandlinger kræver iskiassmerter?

Som tommelfingerregel siges, at du skal forvente mellem 3 og 7 behandlinger med at interval på 2-3 gange om ugen, men dette vil vi aftale i samråd med dig i den forudgående samtale inden behandlingen sættes i gang. Her i klinikken har vi også en laser som vi kan bruge i behandlingen af iskias. Se mere om laser behandling her 

Spørg endelig, hvis du spørgsmål til behandlingen. Du er som altid velkommen til at ringe til os på tlf: 52 19 36 44 og få en snak eller booke tid til en uforpligtende samtale heri klinikken.

Iskias smerter succeshistorie

I flere år har jeg døjet med rygproblemer, der er blusset op af flere omgange. Jeg var endt op med at være nødt til at gå til kiropraktor hver måned for at holde det ved lige, så meget så jeg kunne fungere.

For 4 måneder siden oplevede jeg det til dato værste anfald. Lægen sagde, at det var ischias nerven, der drillede, og at jeg måtte tage smertestillende og ellers bare leve mig igennem det, og at jeg nok skulle vænne mig til at det ville være en tilbagevendende ting, som jeg måtte lære at leve med…

Jeg hader nåle, men jeg var nu i en tilstand, hvor jeg var villig til at gøre næsten hvad som helst for at komme ud af det smertehelvede.

Jeg havde hørt godt om Akupunkturhuset i Valby, så her meldte jeg mig.

Allerede efter 2 behandlinger kunne jeg stoppe med de smertestillende piller. Og efter bare 4 behandlinger var det helt håndteret. Det er stadig ikke til at forstå, at jeg ikke behøver mit månedlige tilbagevendende besøg hos kiropraktoren.

Tak til min læge for at stille den rette diagnose og tak til Hanne for at give den rette behandling!

Kh, Anja Svava Henriksen