Bliv behandlet for AMD-øjensygdom

De personer som kommer i klinikken, har ofte været igennem det etablerede system først. De har ofte oplevet en masse tests og målinger, men ikke nogen behandling der forbedrer synet Derfor er akupunktur et alternativt behandlingsvalg, men det er et godt valg. Vi har en stor erfaring i at stoppe udviklingen af AMD og har hjulpet mange i vores tid som akupunktører.

Hvad er AMD-øjensygdom?

AMD står for Aldersrelateret Makula Degeneration. ”Aldersrelateret” henviser til, at AMD ofte rammer ældre mennesker. Ca. 10% af de 60-årige har AMD, og hos de 75-årige er tallet helt oppe på 40%. AMD er en sygdom i øjnenes nethinde som resulterer i, at evnen til at se detaljer, farver m.m. gradvist forsvinder over tid. Du vil kunne opleve ”fluer” foran øjnene, eller en ”vaselineplet” lige der hvor du har fokus, som ikke vil forsvinde, eller blinde områder i centralsynet.

Kan man gøre noget eller stoppe udviklingen af AMD?

Ja, man kan bremse udviklingen af AMD-øjensygdom med akupunktur og der kan også ske en bedring så ens syn bedres for nogle mennesker. Her i Akupunktur-huset bruger vi 2 forskellige systemer som har en god synergieffekt på øjnene. AcuNova og TCM; de 2 systemer hjælper med at booste kredsløbet i øjet/syncellerne til bedre at modtage de næringsstoffer de skal bruge og komme af med de affaldsstoffer de producerer.

Hvordan er behandlingsforløbet for AMD her i klinikken?

Første skridt i en akupunkturbehandling af AMD er at stoppe udviklingen, dvs. stoppe nedbrydningen af synscellerne i øjnene. Akupunkturen sætter gang i en udrensende proces, hvor affaldsstoffer trækkes ud af øjnene. Dette sker, da vi gennem akupunkturen giver øjnene den ilt og de næringsstoffer tilbage, som de har manglet, i takt med at der er kommet flere druser i nethinden. Når synscellerne i øjnene får deres næring (bl.a. ilt) tilbage, kan de bedre gendanne sig selv.

Selve akupunkturbehandlingen foregår på fødderne, hænderne, ved øjenbrynene og i øjenomgivelserne. Der ændres på punkterne hvor nålene sættes i behandling forløbet

Man starter med en samtale med efterfølgende synstest her i klinikken. Så kommer man ind i en kabine og bliver behandlet intensivt.

Et behandlingsforløb varer i 2 efterfølgende uger.

Hvordan ser AMD-behandlingsforløbet ud?

Forløbet ser således ud: 2 omgange af 5 dage, med 2 behandlinger per dag. Det vil sige 20 behandlinger på 10 dage. En behandling varer i 30 minutter, derefter får man en times pause og til sidst en behandling mere på 30 minutter.

Efter din sidste behandling vil du få endnu en synstest og en afsluttende samtale hvor vi gennemgår forløbet.

Prisen for de 20 behandlinger er i alt 6.750, – kr.

Skriv endelig, hvis du har spørgsmål eller vil bestille til behandlingen. Vil du vide mere er du også velkommen til at ringe på 52193644

I videoen herunder kan du se, hvordan vi normalvis placerer nålene, når vi behandler AMD-sygdom med akupunktur.

Hvorfor får man AMD-øjensygdom?

Der er flere ting der spiller ind som giver AMD. Der foregår normalt en god udveksling af iltholdigt blod og næringsstoffer i nethinden til synscellerne, samt transport af iltfattigt blod og affaldsstoffer væk igen.

Når man har fået AMD, er det kommet aflejringer af fedtstoffer/druser i nethinden som gør, at der ikke kommer den mængde næring og ilt til synscellerne som er nødvendigt. Det resulterer i at synscellerne bliver dårligere og dårligere for til sidst at blive dysfunktionelle og dø.

Det vil du som person nu opleve som at du ikke ser helt så godt som tidligere og at det du fokuserer på, kan være utydeligt.

Der kan også være udefra kommende påvirkninger, som påvirker vores syn til at fungere normalt (og optimalt). Disse er ofte uden for vores egen kontrol, men det betyder ikke at vi ikke kan eller skal gøre noget ved dem.

Hvordan ser man med AMD?

Ofte starter det med at bogstaver bliver sløret, enkelte ord forsvinder på linjen og den linje man læser, bliver buet. Farverne kan også ændre sig og blive mere uklare. Her tænker mange ofte at det er brillen der er forkert og det ordner sig når man har fået nye briller. Derfor er det også hos optikeren af mange første gang støder på begrebet AMD.

Hvor hurtigt udvikler AMD-øjensygdommen sig?

Det er meget forskelligt hvor hurtigt udviklingen sker og den er sjældent ens hos to personer. Når der er kommet mange druser, bliver det sværere for blodet at lave den nødvendige udvekslingen og så kan der for nogen komme en hurtigere udvikling på en forholdsvis kort periode. Sansecellerne dør når de ikke får næring eller får fjernet affaldsstofferne.

Vi anbefaler at få startet så hurtigt som muligt, da det kan hjælpe folk til at bevare deres kørekort. Se fjernsyn, læse eller lign.

Hvad kan du selv gøre ved øjensygdommen AMD?

Spiser du C – E – Vitamin, Selen, Zink, enten i maden eller som kosttilskud hjælper du med at beskytte kroppens synsceller. Spises det i maden skal du være opmærksom på, at du skal spise nogle store mængder. F.eks. ved salat, så er det én hel fuld marieskål, du skal spise. For mange er det nemmere at få de mængder kroppen skal have i form af tilskud.

Den tekniske forklaring på, hvorfor vitaminer spiller en vigtig rolle i forbindelse med AMD

Frie Radikaler og oxidativ stress spiller også en rolle for udviklingen af AMD.

De frie radikaler er molekyler som ’stjæler’ elektroner fra raske celler i kroppen og dermed ødelægger disse og deres funktioner. Det er denne proces der hedder oxidativt stress. (Forestil dig et æble der bliver brunt hvis det skæres over og ligger frit på køkkenbordet.) En måde at bekæmpe dette på er, at indtage antioxidanter (f.eks. C-, E-vitamin, betacaroten, zink selen) i form af fødevarer eller kosttilskud. Anti-oxidanter har nemlig evnen til frivilligt at afgive deres elektron til det frie radikal og dermed skåne kroppens egne celler. (forestil dig igen at æblet bliver penslet med citronsaft = C-vitamin, så går den oxidative proces i stå og æblet bliver ikke brunt). Ved oxidativt stress er der altså en ubalance imellem frie radikaler og antioxidanter og dermed at kroppens synsceller i fare for ’angreb’.

Faktorer der er med til at øge mængden af frie radikale kan være: aldringsprocessen, overvægt, rygning, stress, inflammation for at nævne få.

Du kan her læse artikel om vitaminer vedr. AMD

Og husk at tage din læge med på råd hvis du tager kosttilskud over det anbefalede referenceindtag (RI)

Succeshistorie