Nakkespændinger

Der er de færreste der ikke har oplevet at have spændinger eller smerter i nakken. I takt med at vi stadig bruger mere og mere tid foran computer, mobil og/eller tablet, ja, så stiger antallet af folk med nakkespændinger og nakkesmerter også. 

I starten er man måske bare ’træt’ i nakkemusklerne og man har lyst til at tage sin pege- og tommelfinger og selv prøve at massere nakken og den øverste del af skuldrene. Senere kan du blive besværligt at dreje hovedet og det kan efterhånden trække op og give hovedpine. Er det særlig slemt kan det klemme nerverne der løber ned i armene og give en sovende/snurrende fornemmelse i fingrene 

Hvorfor har du nakkespændinger/nakkesmerter?

Der er mange forskellige scenarier der kan give spændinger og smerte i nakken. Som tidligere nævnt er stillesiddende arbejde foran computeren en stor bidrager, især hvis ikke skrivebord og kontorstol er indstillet korrekt. Det kan også være på fabrikken hvor stigende automatiseringer også har gjort arbejdet mere ensformig. Eller det kan være stress relateret, enten det er arbejdsmæssigt eller bekymringer over dagens nyheder om fx krig, gasregninger eller renter. 

Hvordan føles spændingen i nakken?

Smerterne stråler som regel fra nakke til hoved, skuldre og ned af en eller begge arme. Det skyldes ofte muskelinfiltrationer (ømme knuder i musklerne, også kaldet myoser). 

Akupunktur er særligt effektiv mod muskelsmerter. Uanset om dine smerter i nakken er akutte eller har stået på over flere måneder, kan akupunkturbehandling være med til at lindre dine smerter. 

Akupunkturbehandling af nakkesmerter

Som tommelfingerregel siger vi, at du skal forvente mellem 3 og 7 behandlinger med at interval på 2-3 gange om ugen, men dette vil vi aftale i samråd med dig i den forudgående samtale inden behandlingen sættes i gang. 

Her i klinikken har vi også en laser som vi kan bruge i behandlingen af nakkespændinger. Se mere om laser behandling her

Spørg endelig, hvis du spørgsmål til behandlingen. 

Du er som altid velkommen til at ringe til os på tlf: 52 19 36 44 og få en snak eller booke tid til en uforpligtende samtale heri klinikken.