Hvad kan behandles med laser?

En stor del af behandlingerne er for smerter som f.eks:

Nakkesmerter – Diskusprolaps – Rygsmerter – Iskiassmerter – Fibersprængning – Skuldersmerter – Golf albue – Tennisalbue – Musearm -Knæsmerter – Springerknæ – Forstuvet ankel

Men også for: inflammationer i lungerne, ødemer i arme og ben, blå mærker og hævelser og meget andet.

 

Hvad er laserterapi?

Laserterapi er smertedæmpende behandling, som reducerer inflammation og ødemer hurtigere end kroppens egen restitutionstid og er en smertefri behandlingsform. 

Laserterapi styrker immunforsvaret, optimerer cellefunktioner i skadede områder og støtter hermed kroppens evne til hurtigere at hele ved skader.

Det er lyset fra laseren, som stimulerer blodcirkulationen og dæmper inflammation.

Kroppens celler omkring skaden, der allerede er i gang med en reparationsproces, får via laserens lys tilført energi, som styrker og accelerer kroppens naturlige reparation- og helingsproces.

Hvorfor er laserbehandlingen mod smerter så vigtig?

Udover den åbenlyse fordel ved at få en mere eller mindre normal og smertefri hverdag tilbage, så har laserbehandlingen også andre goder.

Oplevelsen af lokale smerter skaber en naturlig tendens til at ville kompensere for selvsamme smerter. Det gør vi ofte med at flytte belastningen fra det udsatte område, hvorved vi blot skaber en begyndende overbelastning på et ellers sundt område på kroppen. 

Virkningsfuld behandling mod en række lidelser

Vi kan alle før eller siden have behov for lindring af smerter ved lidelser i bevægeapparatet.

Behandling med medicinsk laserterapi kan lindre dine smerter, så du kan vende tilbage til dine normale aktiviteter i hverdagen, som arbejde, sport og sociale liv.

Laserbehandling mod smerter vil her være yderst effektiv for følgende typiske problematikker.

Akutte sportsskader

Det kan f.eks. være: forstuvninger, forvridninger og helt eller delvist bristede ledbånd samt fibersprængninger

Overbelastningsskader

Her forekommer der tydelige positive resultater ved alt lige fra nakke- og lændesmerter, tennisalbuer, løberknæ, hælspore samt betændt skinneben og svang. Det er laserterapiens evne til at reducere inflammation, som gør den særlig effektiv til behandling af overbelastningsskader.

Efter et brud eller operation

Laserterapi kan også med fordel benyttes i forbindelse med genoptræning efter f.eks. operation, brud eller andre skader.

Hvordan foregår behandling med Laser?

Laserterapi er en smertefri behandlingsmetode, hvor der lyses på skaden eller området, hvor smerterne kommer fra, herved bliver det muligt at behandle det problematiske væv og få fat i kernen af skaden.

Behandlingens længde er afhængig af skaden og smerternes omfang. f.eks. om skaden/smerterne er kroniske eller akut opstået. Selve behandlingen sker ved enten at benytte en håndholdt laser, som sættes direkte på skaden eller bevæges i et roligt tempo hen over huden og holdes på relevante trigger punkter. Det kan også være med en laserrobot der med sine 3 laser hoveder køre hen over områder der skal behandles. Det vil i den forudgående konsultation vurderes hvilken laser vi skal anvende på netop din problematik.

Behandlingen er, en smertefri behandlingsform uden bivirkninger* og det belastede område restituerer ofte hurtigere

*6-24 timer efter behandlingen kan smerterne blusse kortvarigt op, det er normalt og er en del af helingsprocessen.

Hvordan virker Laserterapi?

ASA MLS®-laserterapi har 3 primære behandlingseffekter:

Smertedæmpende effekt

Anti-inflammatorisk effekt

Mindsker ødemer / hævelser

Her er der en teknisk forklaring:

Hvad er laser?

Medicinsk laserterapi er brugen af specifikke bølgelængder af lys. Vores laser i klinikken arbejder med to bølgelængder på samme tid; en kontinuerlig med lav effekt og en pulserende med en høj effekt. Disse er sat sammen på en sådan måde at temperaturen aldrig kan komme højere end 42 grader og kan derved ikke forårsage skader på vævet eller underliggende organer.

Hvordan virker laserterapi?

Laserbehandling er en smerte- og bivirkningsfri behandlingsmetode, der på naturlig vis sender lyset dybt ind i kroppens væv og tilfører cellerne energi, så mekanismer for cellernes selvheling sættes i gang, samt bevirker at kroppens naturlige immunforsvar styrkes og fremskyndes.

ASA MLS®-laserterapi har 3 primære behandlingseffekter:

  • Smertedæmpende effekt
  • Anti-inflammatorisk effekt
  • Mindsker ødemer / hævelser

Hvor hurtigt virker laserbehandling?

Vores krop er opbygget af milliarder af celler. Når du er skadet og får laserterapi sendes der energi ind i hver af disse celler, uanset om din skade er i væv, organer, sener eller muskler. Skadede celler kan med laser repareres op til 2 – 3 gange hurtigere end ved kroppens egen “normale” helingsproces.

Forløb?

Det vil være normalt at man starter med 5-6 behandlinger og så tage en samtale om det videre behandlingsforløb.

Hvad kan behandles med laser?

En stor del af behandlingerne er for smerter som f.eks:

Men også for: inflammationer i lungerne, ødemer i arme og ben, blå mærker og hævelser