Gør det ondt i albuen?

Hvis du arbejder for meget foran en computer eller er håndværker, så har du måske taget dig selv i at stå og trykke lidt på ydersiden af din albue helt spontant i løbet af dagen. På trods af at du måske aldrig har rørt en tennisketcher, kan du sagtens have stødt på ordet ”tennisalbue” og måske fået at vide at du har sådan en.

Smerte og Overbelastning

Albueproblemer fra tennisalbue til musearm

Smerten ved tennisalbue er kendetegnet ved at du nemt kan trykke og pege på et punkt på ydersiden af albuen hvor det gør ondt. På en golfalbue sidder det ømme og smertefulde punkt på indersiden af albuen. Ved musearmen er det nærmest vokset sammen til en lidt diffus smerte som sidder hele vejen rundt på albuen.

Man kan næsten sige at ”kært barn har mange navne”. Og dog…

Fællesnævneren for disse problemer er en tilstand af smerte omkring albuen.

Du kan opleve at symptomerne bliver mindre og nogle gange helt væk i weekenderne eller når du er på ferie. Når så arbejdet igen kalder, kommer det hele tilbage igen med fuld styrke.
Myoser og infiltrationer gemmer sig i muskulaturen og ved gentagne bevægelser bliver muskulaturen overbelastet. Resultatet bliver smerte og nedsat bevægelighed.

Smerterne kommer på grund af en overbelastning, som ofte kommer af forkert brug af håndled, albue og/eller skulderen.

Tennisalbue

Smerten ved tennisalbue er kendetegnet ved at du nemt kan trykke og pege på et punkt på ydersiden af albuen hvor det gør ondt. Lægger du din underarm på en bordplade og løfter din hånd op i lodret vinkel vil din ”tennisalbue” larme.

Kan man overbelaste sin albue?

En Tennisalbue er en overbelastningstilstand hvor den er brugt for meget i forhold til hvad den er vant til. Denne overbelastning sætter sig som smerte i selve albuen i musklens sene på hæftning og musklerne på underarmens yderside.

Smerterne er altid på ydersiden af albuen med udstråling på ydersiden af underarmen mod håndleddet og op ad overarmen. På fagsprog hedder det, lateral epikondylit.

Hvor lang tid vare en tennisalbue.

Det er afhængig af hvor hurtigt du finder den forkerte arbejde stilling du laver, der forårsaget overbelastningen. Samt hvor hurtigt du har reageret på smerten og startet på en behandling.

Hvordan slipper jeg af med en tennisalbue.

Akupunktur er meget virkningsfuldt som behandling til at nedsætte smerterne og komme tilbage til hverdagen igen

Golfalbue

På en golfalbue sidder det ømme, overbelastet og smertefulde punkt på indersiden af underarmens muskler tæt på og ved albuen.

Hvorfor får man golfalbue?

Når du laver ensidige bevægelser hvor du bøjer fingrene og håndled samt rotere underarmen indad igen og igen, hvor du presser – løfter og drejer din hånd, i bevægelser af lav belastning, er det gentagelserne der skaber irritation i musklerne.

F.eks. Vrider en karklud – arbejder med en skruetrækker, maler. Det er også den bevægelse der laves når man skyder en bold af sted i golf, deraf kommer navnet.

Smerterne kan også opstå, som følge af slitageforandringer i muskler og sener omkring albuen. På fagsprog hedder det medial epikondylit

Musearm, hvad er det?

Musearmen er det nærmest vokset sammen og omfatter alle de symptomer, der kan opstå i forbindelse med gentagne belastninger af muskler, ledbånd, sener og nerver.

Her kan smerterne være både i nakke, skulder, håndled, og armen. Fælles for dem er dog at smerten fremprovokeres af langvarig stillesiddende arbejde ved f.eks. en computer eller brug af mobiltelefon og tablet. Musearm.

Hvordan følelses en musearm eller museskader?

Det vil svige og gøre ondt i større og større grad i nakke, skulder, ned af armen og ned i håndleddet og i fingrene. Svigen og brændende oplevelse er meget kendetegnende. Det er dine muskler der er meget overbelastet og måske en nerve der er klemt.

Din akupunkturbehandling

Hvor lang tid går der før akupunktur virker?

Med akupunkturbehandling opnår vi gode resultater på at få smerten væk og bevægeligheden tilbage igen.

Du vil få 2 behandlinger om ugen indtil symptomerne er væk. Til behandling af disse tilstande er der normalt behov for mellem 5 og 7 behandlinger i alt.

Prisen er 475,- pr. behandling.

Spørg endelig, hvis du spørgsmål til behandlingen.

Her i klinikken har vi også en laser. Den bruger vi også til at få både Tennis, golf og musearms problematikker til hurtigere at komme i mål.