Hvad er nervebetændelse?

Nervebetændelse (Neuropati) rammer bredt, ofte efter 50-årsalderen.

Vores nerver er omgivet af et fedtlag, der gør, at de kan lede signalerne fra blandt andet rygmarven bedst muligt. Hvis fedtlaget bliver ødelagt, bliver nervesystemet dårligere til at sende signaler fra rygmarven ud i kroppen Der er ingen bakterier eller virus direkte på spil, men måden nerven reagerer på giver personen oplevelsen af en betændelsestilstand. Derfor bliver der sagt nervebetændelse.

Hvordan føles nervebetændelse?

Der er mange spørgsmål der rammer en, før man ved at det er nervebetændelse man har fået i mere eller mindre form.

Nervebetændelse kan føles forskelligt fra person til person, men nogle af det mest gængse symptomerne er:

Herunder har vi prøvet at opliste de spørgsmål og symptomer vi hører mest om i forbindelse med nervebetændelse og neuropatiske smerter:

Hvorfor er der snurren, stikken og prikken i mine fødder og hænder?

Medicinbivirkning kan give en form for nerveirritation, der giver snurren, stikken og prikken. Diabetiker tænker mange at det er dem der bliver ramt, men det er også mange andre former for medicin der kan give nervebetændelse. Har man været uheldig og har haft brug for antibiotikakur igen og igen, kan man også opleve senfølger som snurren, prikken og stikken.

Jeg har fået føleforstyrrelser fra min kemobehandling?

Det er noget der kan komme som en sovende fornemmelse, nedsat følesans eller prikken og snurren. Man kan have en følelse af at gå på vat og din balance når man går, bliver lidt som at gå på en båd der vipper, hvor det bliver nødvendigt at holde fast i noget når man står stille. Kulde/varme fornemmelsen kan blive også vanskelig at mærke.

Jeg føler at jeg går på vat?

Følelsen kan være varierende eller konstant. Følelsesløshed og en ”vattet” fornemmelse kan give ubehag som om skoen eller strømpen er for lille. Oplevelsen kan for nogen være noget modsigende. Det mærkes som følelsesløshed indeni med meget følsom udenpå. Symptomerne kommer først frem om aftenen og er meget udtalt i de stille timer.

Jeg har svært ved at bøje mine ankler og tæer?

Følelsen af spændeskiver rundt om anklerne og der er besvær ved at stå på tæer og der er nedsat kraft. Det er også nervesignalerne der ikke kommer helt frem som ønsket.

Det gør ondt når man rør mine fødder?

Det kan også opleves som en ubehagelig følelse ved en berøring, der normalt ikke er ubehagelig eller smertefuld. I nogle tilfælde opleves alle former for berøringer som smertefulde. Hvis du har smerter der er dybe, borende eller brændende med smertejag en gang imellem, er det tegn på, at følenerverne er beskadiget.

Hvorfor opstår nervebetændelse?

Der kan være mange forskellige årsager til, at du oplever neuropatiske smerter. Her er de mest oplagte grunde til at man kan få nervebetændelse:

Desværre angriber kroppen nogle gange også sig selv uden nogen grund. Dette kaldes også en autoimmun reaktion. Ved nervebetændelse bliver de lange eller korte nerver beskadiget, hvilket resulterer i nedsat funktion eller forstyrrelser i hænder eller fødder.

Symptomer på Nervebetændelse

Nervebetændelse er et symptom som opleves meget forskelligt fra person til person, men nogle af de mest hyppige oplevelser er:

Hvilken behandling hjælper på nervebetændelse?

Nogle af vores patienter har også haft stor glæde af at spise et vitaminprodukt der hedder alfaliponsyre (alpha-lipoic acid eller ALA på engelsk). Du må slå det op på nettet og se om det er noget for dig. Derudover er der også mange fordele ved at få akupunkturbehandling ved nervebetændelse. Akupunktur har flere smertelindrende effekter og kan hjælpe med at reducere inflammation og forbedre blodcirkulationen i forbindelse med nervebetændelse. Det kan derfor være en komplementær behandlingsform til at lindre symptomer på nervebetændelse.

Akupunkturbehandling ved nervebetændelse

Vi behandler mange mennesker der har nervebetændelse og vi hjælper 8 ud af 10 tilfælde, dette er blandt andet i forhold til snurren, prikken, vat under fødderne og manglende følsomhed. Vores akupunkturbehandling går ud på at formindske de symptomer du oplever, så din hverdag

bliver bedre for dig.

Hvor mange behandlinger mod nervebetændelse skal man regne med at skulle have?

Den første del af behandlingen sker over 5 dage i træk, hvor man får én behandling pr. dag. Den 6. behandling skal du have en uge efter. Der vil vi lave en evaluering på forløbet.

Målet vil altid være at få symptomerne til at forsvinde eller at få dem reduceret så meget som muligt. Du skal forvente at gå til opfølgende akupunkturbehandlinger for din nervebetændelse. Det er dog forskelligt hvor ofte det er nødvendigt – nogle kommer én gang om måneden, mens andre kommer hver 3. måned. Vi vil sammen finde en løsning, der passer til lige netop dit behov.

Spørg endelig, hvis du spørgsmål til behandlingen. Du er som altid velkommen til at ringe til os på tlf.: 52 19 36 44 og få en snak eller booke tid til en uforpligtende samtale heri klinikken.

Succeshistorie