Knæsmerter

Knæsmerter en fællesnævner for mange forskellige problematikker, der kan opstå i omgivelserne i og omkring selve knæet. Forekomsten af personer med knæskader stiger, og det kan der være mange grunde til: idrætsskader, overbelastning, ensidig belastning eller aldersbetingede udfordringer såsom gigtlidelser, slidgigt og vedvarende smerter efter knæoperationer er også problematikker vi ser her i klinikken.

En overbelastning af knæet kan blandt andet føre til:

Hvordan kan man mærke en belastning af knæet?

Udover smerter kan der også opstå hævelser, ømhed og væske i og bag knæet. Du vil have svære ved at støtte på benet og bøje knæet. Udfordringer med slidgigt og slitage er at bibeholde en hverdag på samme vilkår som man tidligere

har kunnet. Her vil gåture i bakket terræn give smerter foran på knæene. Sidder du ned vil det også kunne give smerter i knæene. Et opereret knæ kan stadigvæk give problemer for nogle.

Kan akupunktur hjælpe på inflammation i knæet?

Akupunkturbehandlingen i forbindelse med knæsmerter hjælper til at give en bedre blodgennemstrømning i og omkring knæomgivelserne, så du kan få bugt med inflammationen.

Er akupunktur godt for slidgigt?

I behandlingen af gigtsmerter sættes nålene så de stimulerer kroppens ledvæske der fungerer som smørermiddel og du vil opleve en mindre smerte når du bruger dine knæ. Du har mulighed for at blive smertefri og få din bevægelighed tilbage igen. Give dine ar efter operationen problemer vil akupunktur også kunne give en bedre smidighed ved arret.

Herunder finder du 2 artikler vedr. slidgigt og hvad du selv kan gøre:

Gigtforeningen

Sund-forskning

Kan akupunktur hjælpe på knæsmerter?

Ja, er det korte svar.

Akupunktur kan være en effektiv metode til behandling af knæsmerter. Ved behandling af knæsmerter med akupunktur fokuserer man på at målrette specifikke akupunkturpunkter relateret til knæet og dets omkringliggende områder. Denne behandlingsmetode kan hjælpe med at lindre smerter, reducere inflammation og forbedre blodcirkulationen omkring det overbelastede knæ.

Disse ’diffuse’ knætilstande har det til fælles, at vores akupunkturbehandling kan hjælpe i 8 ud af 10 tilfælde.

Hvor mange behandlinger kan du forvente du skal have for dine knæsmerter?

Som tommelfingerregel siger vi, at du skal forvente mellem 3 og 7 behandlinger med at interval på 2-3 gange om ugen, men dette vil vi aftale i samråd med dig i den forudgående samtale inden behandlingen sættes i gang.

Her i klinikken har vi også en laser som vi kan bruge i behandlingen af knæsmerter. Se mere om laser behandling her

Spørg endelig, hvis du spørgsmål til behandlingen. Du er som altid velkommen til at ringe til os på tlf.: 52 19 36 44 og få en snak eller booke tid til en uforpligtende samtale heri klinikken.

Succeshistorie