Behandling af hælspore med akupunktur

En hælspore er en smertefuld lidelse, og hvis man har en hælspore, er man som oftest ikke i tvivl. En hælspore (eller Plantar Faciitis) opstår, når svangsenen, som løber under foden fra hælen ud imod tæerne, bliver irriteret eller inflammeret ved dens tilhæftning på hælbenet. Der er altså ikke tale om en egentlig spore, men snarere en betændelsestilstand under foden.

Smerterne er værst om morgenen, og det kan være svært at træde ned på hælen, når man skal ud af sengen. I starten kan smerterne aftage i løbet af dagen, men med tiden vil de også genere i hvile og forstyrre søvnen.

Vigtigheden af tidlig behandling

Lider du af hælspore, er det derfor vigtigt at få behandlet tilstanden hurtigst muligt, da det ellers kan tage op til et par år, før den forsvinder. Kun i sjældne tilfælde kan operation komme på tale. Akupunktur kan hjælpe med at lindre smerterne og forkorte helingsprocessen i kroppen.

Vigtigheden af tidlig behandling

Der kan være forskellige årsager til, at man udvikler en hælspore, herunder:

  • Overvægt
  • Aktivitet med meget løb eller hop
  • Platfod
  • Forkert fodtøj
  • En stram akillessene
  • At stå op i længere tid

 

For at få fjernet en hælspore kræves der hjælp udefra, og her kan akupunktur være et godt valg.

Akupunktur mod hælspore

Akupunktur kan hjælpe med at lindre smerter og fremme helingen af hælspore. Ved hjælp af nåle stimuleres bestemte punkter på kroppen, hvilket kan reducere inflammation og fremme blodcirkulationen til det berørte område. 

Behandlingsforløb for hælspor

Som tommelfingerregel skal du forvente mellem 3 og 7 behandlinger med et interval på 2-3 gange om ugen, men dette vil vi aftale i samråd med dig i den forudgående samtale, inden behandlingen sættes i gang.

Her i klinikken har vi også en laser, som vi kan bruge i behandlingen af hælspore. Se mere om laserbehandling her.

Kontakt os

Spørg endelig, hvis du har spørgsmål til behandlingen. Du er som altid velkommen til at ringe til os på tlf: 52 19 36 44 og få en snak eller booke tid til en uforpligtende samtale her i klinikken.