Skinnebensbetændelse

Er du glad for at løbe og er du begyndt at opleve ubehag eller værre, smerter på forsiden eller indersiden af dine underbensmuskler? Så er du måske ved at få dig en skinnebensbetændelse.

Hvad er skinnebensbetændelse?

Skinnebensbetændelse er en smertefuld tilstand, der påvirker musklerne, senerne og det omkringliggende væv langs indersiden af skinnebenet. Denne tilstand opstår ofte som følge af gentagne belastninger og overanstrengelse af benene, især ved fysisk aktivitet som løb, spring eller andre repetitive bevægelser.

Hvordan føles skinnebensbetændelse?

I starten vil du vil kunne mærke ømhed, murren og ubehag langs indersiden af skinnebenet, ofte ved belastning. Det kan udvikle sig til smerte ved berøring og måske allerede nedsat bevægelighed. Fortsætter man med at træne vil smerten blive forværret og du vil opleve smerte også uden du laver noget overhoved.

Er skinnebensbetændelse farligt?

Det er altid vigtigt at tage en smerte i underbensmuskulaturen alvorligt. Skinnebensbetændelse er som udgangspunkt ikke en farlig tilstand, men den kan være smertefuld og påvirke ens evne til at deltage i fysisk aktivitet. Hvis skinnebensbetændelse ikke behandles korrekt eller ignoreres over længere tid, kan det imidlertid føre til komplikationer eller udvikle sig til mere alvorlige problemer.

Ignorering af symptomer og fortsat deltagelse i aktiviteter, der forværrer tilstanden, kan føre til kronisk inflammation og langvarige smerter.

Behandling af skinnebensbetændelse med akupunktur

I behandling af skinnebensbetændelse er sportsakupunktur meget effektivt.

Sportsakupunktur bruges særligt til akutte og kroniske skader, til smertebehandling. I behandlingen bruges enten ”triggerpunktakupunktur” eller ”refleksakupunktur”. I akupunkturbehandlingen vil vi få stimulerer de hvide blodlegemer der derved hjælper med at få evt. inflammation til at forsvinde. Vi vil i den indledende samtale afgøre hvilken behandling der vil være den bedste for dig.

Hvor mange behandlinger kræver skinnebensbetændelse?

Som tommelfingerregel siges, at du skal forvente mellem 3 og 7 behandlinger med at interval på 2-3 gange om ugen, men dette vil vi aftale i samråd med dig i den forudgående samtale inden behandlingen sættes i gang.

Her i klinikken har vi også en laser som vi kan bruge i behandlingen af skinnebensbetændelse. Se mere om laserbehandling her 

Er du i tvivl om akupunkturbehandling er den rette behandling til din skinnebensbetændelse, eller har du nogle spørgsmål til, hvordan behandlingen af skinnebensbetændelse sker, er du mere end velkommen til at spørge os til. Du er som altid velkommen til at ringe til os på tlf.: 52 19 36 44 og få en snak eller booke tid til en uforpligtende samtale heri klinikken.