Driller dit syn?

Driller dit syn?

Når synet ikke helt er som det plejer tænker man ofte: ’nu er det vist igen tid til at få nye brille, jeg tager lige forbi min lokale brilleforretning for at få tjekket synet’. Og så skal nok bare en ny brille til, så kommer det hele på plads igen.

Og dér hos optikeren kommer beskeden første gang på det er noget andet galt og at man skal forbi en øjenlæge.

Her hos øjenlægen vil beskeden nu være: ’Du har fået AMD. Aldersrelateret makula degeneration’.

Hvad er det så for noget?

AMD er et af de problemer som er helt ukendt for de fleste der får diagnosen.

Det er en forringelse af synscellerne i det område i øjet som bruges til at læse. De fungerer ikke så godt som hidtil og gør at det du skal se på eller læse ikke kan ses så tydelige mere.

Forklaringen er denne: Vores synceller sidder bagerst på indersiden af vores øje. Forestil dig du skære en boldt midtover og ser på den indvendige side af bolden. Her sidder alle synscellerne og ét punkt er centrum for dit skarpsyn – det hedder Macula. Bolden er vores nethinde, som er fyldt med blodkar der henholdsvis tilfører synscellerne iltholdigt blod og næringsstoffer samt fjerner kuldioxid og affaldsstoffer.
Med alderen kommer vi ikke af med alle de affaldsstoffer som vi tidligere gjorde og de samler sig i nethinden som druser. Der forskes i hvor stor en rolle immunforsvaret har i dette og hvordan der kan ændres på det på sigt.

Her i klinikken er fokus i behandlingen på at bremse udviklingen af AMD, dvs. det sted hvor du er nu med dit syn arbejder vi med at bibeholde, så det ikke bliver værre.

Det er en behandling for vi benytter akupunktur nåle hvor vi behandler i og omkring leddene, samt klassiske TCM-punkter. Vi kombinerer forskellige teknikker der henholdsvis giver bedre udveksling i blodårerne, styrker kredsløbet i øjenområdet, og samtidig sættes der nåle der hjælper immunforsvaret.
I akupunkturens lære er det sådan at en rask krop reparerer sig selv hele tiden og når der et område der er holdt op med dette, vil denne teknik vi laver, sætte processerne i gang igen.

Hvis det kan have interesse, er der her lidt mere tekniske informationer om AMD

Her er en af Forsker Torben Lykke Sørensen afhandlinger på området

Læs mere på Øjenforeningen

Her er en af Forsker Mogens Holst Nissen afhandlinger på området

Læs mere her

Ring venligst til 52193644

Vi er altid klar til en samtale både pr. telefon eller her i klinikken

Også hvis du ønsker du et behandlingsforløb

Med venlig hilsen

Robert Møller-Jensen, Akupunktør og Hanne Bering Jessen, Akupunktør