Akupunktur ved sportsskader

Muskler og led er de områder der bliver mest udsat, når man dyrker sport eller gør noget uventet med sin krop.

Som sportsudøver er det dybt frustrerende ikke at kunne udøve sin sport. Det gælder selvfølgelig den professionelle udøver, men også den private person som går til fitness i sit lokale center, spiller bold hver lørdag med ”de gamle drenge” eller bruger naturen til sin træning fritiden

Fællesnævneren for sportsskader er, at de er opstået ved bevægelse – enten forsætligt eller uforsætligt. Det kan være en muskel eller sene der er være blevet strakt for meget og/eller revet over eller inflammation omkring et led pga. for mange ensartede bevægelser.

Risikoområder og Typer

De mest udsatte områder i musklerne er overgangen mellem muskel og sene. Det er her musklen er svagest og her den oftest vil blive beskadiget ved forstrækninger. I yderste tilfælde kan selve senen også bliver revet over f.eks. akillessenen. Det kan også være en fibersprængning. Den opstår når musklen belastes mere end den er opbygget til. F.eks. ved at starte med at udøve sport uden at musklen er ordentligt opvarmet eller ved brug at musklen i en yderstilling der er lidt udover hvad fleksibilitet tillader.

Er det en ren muskelskade efter et slag direkte på musklen kan det både være dybt eller overfladisk. Sker det på låret, vil man ofte kalde det for et ”trælår”

Vores muskler er opbygget af fibre der er arrangeret i bundter som ligger parallelt med hinanden og via bindevæv er sat sammen for at gøre musklen stærkere. Når man kommer til skade med en muskel i forbindelse med sport, kan disse fibre briste/sprænge (fibersprængning) eller rives helt over (muskel ruptur).

Som udgangspunkt kan sportsskader inddeles i 2 kategorier

Traumatiske/pludseligt opståede skader: Dette er de sportsskader, der opstår pludseligt som f.eks. ved fald, vrid eller en tackling. Disse skader vil typisk være på nakke, knæ, skuldre, samt led i al almindelighed eller de føromtalte fibersprængninger og rupturer.

Overbelastningsskader: Her taler vi om sportsskader, der udvikler sig gradvist over længere tid. De kan komme efter for meget (og måske forkert) træning eller for mange ensformige/repetitive bevægelser. Når det drejer sig om overbelastning vil skaderne ofte være løberknæ, tennisalbue eller skinnebensbetændelse.

Behandling af sportsskader

Her i klinikken behandler vi mange sportsfolk blandt andet: beach volleyball- og fodboldspillere, deltagere til Ironman Copenhagen, maratonløbere, fitnessudøvere og cykelryttere, samt helt almindelige motionsudøvere, med gode resultater.

Herunder ses en liste over nogle af de sportsskader vi har succes med at behandle med akupunktur. Kontakt os meget gerne for en uforpligtende snak omkring enhver anden sportsskade og vores erfaring med behandling af denne type skade.