Smerter i skulderen

Skuldersmerter kaldes også for smerter i rotor cuffen eller rotormanchetten.  

Mange oplever skuldersmerter, der kan være ubehagelige i hverdagen. Smerterne kan opstå, når du strækker armen ud til siden, løfter den over hovedet eller forsøger at sove på den berørte skulder. Årsagen kan være pludselige traumer, som et fald eller skader i forbindelse med sport, men smerterne kan også udvikle sig over tid på grund af overbelastning og ensformige bevægelser. Uanset årsagen kan vi ofte lindre skuldersmerter med akupunktur, hvilket kan forkorte helingstiden efter en skade.

Hvad skyldes skuldersmerter?

Der kan være mange årsager til skuldersmerter, men de mest almindelige er:

  • Overbelastning i rotatormanchetten, især musklen m. supraspinatus. Rotatormanchetten består af fire muskler, der stabiliserer skulderen og muliggør bevægelser i alle retninger.
  • Bursitis (betændelse i slimsækken) mellem overarmsknoglen og kravebenet, som kan give smerter, der stråler ned i overarmen, især ved løft af armen.
  • Afklemning af nerver i nakken, hvilket kan medføre snurren og prikken i arme, samt smerter ved indad rotation af armen.
  • Senebetændelse, som kan opstå efter overbelastning af skulderen. Smerterne forværres ofte ved specifikke bevægelser.

 

Alle disse tilstande kan føre til strålende smerter fra skulderen og ned i armen.

Behandling af skuldersmerter med akupunktur

Før vi påbegynder akupunktur mod skuldersmerter, vil vi analysere de bevægelser, der udløser smerterne, for at identificere de involverede muskler. Akupunktur for skuldersmerter fokuserer på at øge blodcirkulationen i musklerne, hvilket lindrer smerterne og hjælper kroppen med at helbrede sig selv. Vi anbefaler ofte en kombination af akupunktur og laserbehandling, især hvis der er betændelse i leddene.

Skulderens opbygning

Skulderen er kroppens mest mobile led og består af knogler, sener, ledbånd og muskler, der forbinder armen med kroppen. De tre knogler, der udgør skulderen, er:

  • Kravebenet (clavicula)
  • Skulderbladet (scapula)
  • Overarmsknoglen (humerus)

Skulderens muskler

Rotatormanchetten består af fire muskler: supraspinatus, infraspinatus, teres minor og subscapularis, som stabiliserer skulderleddet og muliggør bevægelse i alle retninger. Andre vigtige muskler i skulderområdet inkluderer deltoideus, pectoralis major og latissimus dorsi.

Kontakt os for behandling af skuldersmerter med akupunktur

Hvis du oplever skuldersmerter og ønsker en effektiv og skånsom behandling, er akupunktur en løsning, der kan lindre dine smerter og fremme helingsprocessen. Vores erfarne behandlere står klar til at hjælpe dig med en målrettet behandling, der tager udgangspunkt i dine specifikke behov. Kontakt os i dag for at bestille en tid, så du kan komme i gang med din behandling mod skuldersmerter.